15 Haziran 2006

Deney #1A

Ekipman: 2 Bilet
Pozlama: 180 dakika
Sonuç: Başarılı!

Bu blogun diğer amacına yönelik yaptığım ilk deney mükemmel bir şekilde gerçekleşti. İkinci amaç ne mi? Başlıkta yazdığı gibi, nasıl hologram yapılmaz. İşte sürpriz bir şekilde dün akşamımı ayırdığım bu deneyin ayrıntıları…


Deneye anlamını veren iki bilet, dün akşam Kuruçeşme Arena’da gerçekleşen Sting konserine giriş biletleriydi. Bir ekip çalışmasında üzerine düşen her şeyi fazlasıyla yapan takım arkadaşımla Bebek’te buluşup karnımızı doyurduktan sonra yürüyerek Kuruçeşme’ye ulaştık. Araç trafiğinden daha çabuk vardığımız ve park yeri sorunu yaşamadığımız için kendimizi tebrik ettik ve tam sahneyi ortalayacak şekilde bugün onbeşbin kişi olduğunu öğrendiğimiz kalabalığın içine yerleştik. O sırada saat dokuzu biraz geçiyordu ve Sting İngiliz dakikliğini doğrulayarak –eğer varsa öyle bir şey- bizi fazla bekletmeden tam dokuzbuçukta sahneye çıktı. Tempoyu hiç düşürmeden, aralara sohbet için bile boşluk vermeyen grubun performansı harikaydı. Eski yeni tüm hit parçalarını seslendirmiş olmasına rağmen onbirbuçukta veda ettiğinde ‘daha yeni başlamıştık’ hissiyatı içindeydim. Eskiden albümlerini aldığım gibi şarkı sözlerini ezberlediğim müzisyeni canlı canlı izlemek harikaydı. Şu an hala kulaklarım çınlıyor ve konuşurken sesim çatallanıyor desem o iki saatin nasıl bir coşkuyla geçtiğini ifade edebilirim sanırım.


Sonuçta hologramlardan, nasıl yapıldığından, hologram denemelerinden, hologram blogundan bir kez bile bahsetmeden, aklıma bile getirmeden, sadece o anın getirdiği güzellikleri yaşamak hologram yapmamanın başarısı garanti yollarından biriymiş. Kendimi tebrik ediyorum ve başarı sarhoşluğuna düşmeden bu deneyleri daha ileriye taşımak, hologram yapmamanın daha güzel yollarını bulmak için kendime söz veriyorum!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba! Kıskandım walla! Sting'i dünya gözüyle görüp dünya kulağıyla -ne demekse bu şimdi!- dinlemişsiniz...

Pınar Y. dedi ki...

Merhaba Metin Bey, hoşgeldiniz!

Kedi olalı bir fare tuttuk diyelim. İstanbula dair en büyük hayıflanmamdır konserlere doyasıya gidememek...