10 Ağustos 2006

Holografik Bakış

Geçen hafta sipariş verdiğim kitaplar dün geldi. Türkçe kaynaklar arasında ‘hologram’ isminde arama yaptığımda daha önce burada bahsettiğim kitap dışında bir tek Ahmed Baki’nin Holografik Bakış adlı kitabı çıkıyordu. Hologram adına yazılmış her şeyi okumak adına –yazılmamışları ben yazacağım ya- tereddüt etmeden onu da bu partide sipariş ettim. Ahmed Baki’nin kendi sitesinden de okunabilecek olan bu kitapçığı işyerinden eve gelene kadar bitirmiştim bile.

Hologram, bilinç, evren, bilim, kuantum ve bütün bunların çıktığı kapı; teklik üzerine yazılmış bir çırpıda okunan makaleler yer alıyor. Ne kitapta ne de sitede kendisi hakkında diğer kitapları dışında bir bilgi yok. Telif hakkı talep etmemesiyle bir ilgisi var mı acaba?

Hologramın felsefi yanı söz konusu olduğunda mevcut kaynakların çoğunluğunun tasavvufla ya da genel olarak teoloji ile ilgili oluşuna şaşırmıyorum. Bilim adamları teolojik kaynaklarda yazanları, tasavvufla ilgili olanlar bilim adamlarının dediklerini doğrulayan şeyler ifade ediyorlar. Zaten tek bilgiden, gerçekten bahsediyorsak öyle de olması gerekir. Kişisel olarak kimseye herhangi bir tavsiyede bulunmuyorum. Her bilinç seviyesinin kendisine hitap eden kaynakları eliyle koymuş gibi bulduğunu düşünüyorum. En azından bende öyle oluyor diyeyim. Bilinç seviyemi yükseltmek, kendimi bilmek, farkında ve huzurlu yaşamaktan daha büyük bir amacım ya da dileğim yok.

Fazla uzattım. Neyse, sözün kısası Ahmed Baki’nin sitesini çok profesyonel buldum ki bu benim için önemli bir göstergedir. İçerik okunacak, ifade de gayet nötr. Blogu bile var, işyerinden açılmasa da…

3 yorum:

Pınar Y. dedi ki...

Teşekkür ederim anonim kılığında spammer arkadaşım! Ben de senin sitene baktım, hiç de umduğun gibi hoşlaşmadım. Ben ki uyanık halimle keyword tarayıp mesaj yazan robotlara cevap yazan biriyim, bir de hipnoz olaylarına girersem halim nice olur?!

El insaf diyorum!

Adsız dedi ki...

400 milyar yıldızın bulunduğu Samanyolu galaksisi içinde Güneş sisteminin ve Dünya'nın yeri ne? Yıldızlardan gelen kozmik ışınlar bizi nasıl etkiliyor? İzafiyet teorisiyle ispatlandığı gibi aslında evrende madde olmadığı, bir enerji denizi olduğu düşünüldüğünde bu algıladığımız madde yapılar ve hatta bedenlerimiz nasıl bir algılama sistemine dayanıyor? .....evet bu tür sorular kafanızı kurcalıyorsa Sn. Ahmed Baki'nin www.ahmedbaki.com sayfasını ziyaret etmenizi ve Holografik Bakış kitabını ve diğer çalışmaları okumanızı tavsiye ederim.

Pınar Y. dedi ki...

Ayşe Hanım, hoşgeldiniz!

Mesajınız için teşekkür ederim, bir an akbank'ın şu meşhur reklamını hatırladım: ben de akbank'a gidiyorsun sandım diyesim geldi :)

neyse, sayın Ahmed Baki'nin naçizane köşemizi keşfettiğini günlük 10-20lerde seyreden ziyaretçi sayısının geçtiğimiz perşembe birden 160 küsura çıkmasından (yarısından çoğu direkt bu sayfayı okuyup çıkmış) tahmin etmiştim. www.ahmedbaki.com adresindeki sitesine (dikkatinizi çekerim, ahmet değil ahmed, aman yanlış olmasın) tekrar girip bu sayfaya bağlantı verip vermediğine baktım ancak rastlayamadım. (gerçekten çok sayıda sayfa eşittir bir o kadar çok bilgi olduğunu buradan bir kez daha anlıyoruz) sözün özü, belki siz ziyaretçi sayısındaki bu zıplamanın kaynağını biliyorsunuzdur ve bizimle paylaşırsınız.

şimdiden teşekkürler, yine beklerim :)