18 Ağustos 2006

Çıkmaz Sokak mı Kardeşim Burası?!

Gördüğünüz gibi yan sütuna bağlantılar silsilesi ekledim. Ne bu hep ben hep ben? Şunu okudum, bunu dinledim… Millet de çok meraklıydı benim kafamda dolaşan tilkilere… Onlar da duruyor durmasına, birazcık aşağıya kaymış oldular şimdilik…

Efendim, bağlantılarımı ya da bağlandıklarımı öyle mahzun bırakmayayım, tanıştırayım. Yanda yer aldığı gibi herhangi bir sıra ya da kategori gözetmeksizin:

Bilimfeneri.gen.tr bizi bilimin feneriyle aydınlatmaya ant içmiş bir grup bilim insanı topluluğu. Çok şey öğrenmek mümkün, ancak cıvımaya gelmiyor, iyi de oluyor.

Ayda bir derki.com ne demiş ona bakarım. Sonra unuturum, bir sonraki hatırladığımda bir ay geçmiş, yeni sayı çıkmış olur. Pek doludur, pek günceldir ve niyeyse hep bizim gibi insanların yazdığını düşündürtür. Severim o nedenle.

Gapingvoid ve toothpastefordinner her gün yenilenen içerikleriyle ve ince mizah anlayışıyla beni bağımlı yapan iki ecnebi amca olur. İlki biraz yetişkin biraz pazarlama içerikli takılır. İkincisinin kareleri bir kenara blogunda yazdıkları da beni koparmaktadır. Bir de karısı vardır, marriedtothesea'de döktürür. Tencere kapak birbirini bulmuş dedirtir!

Efendim ecnebilere gelene kadar yok mudur ülkemizde hiç mizah yazarı? Olmaz mı?! Metin bey jazzettasında hem caz yapar hem kazete hem de bir dolu muziplik. Yazıları ve yorumları okuyuncaya kadar mesaiyi yer bitirir, söylemedi demeyin!

Hologram meraklılarından kareli weblog artık takip ettiğim bir blog. Onun dışında sima pek güncel gibi değil son zamanlarda ancak içeriği kadim olduğu için boş kaldıkça okumaya gayret ediyorum. Bilkent’ten Güneş, adı üzerinde güneş olup ısıtır. Yıllar önce bulmuş unutmuştum siteyi, geçende yine buldum. Acemi blogcu, adına kanmayın, hiç de öyle değil.

Hologramcılardan devam edelim; bir İngiliz ablamız bloglamaya başladı, adı inci kalbi de ışıktan. Takipteyim. Steve amcanın sitesi ağzımın suyunu akıttı. Amcam yememiş içmemiş tek kelimeyle mükemmel bir site yapmış. Forumda yazmış, pek de mütevazi. Maşallah diyorum, onu o kargaşanın arasına değil yukarı hologram bağlantılarıma ekliyorum.

Başka başka… Fraktal luup boş zamanlarda eşinmek için. Boş zamanı kim kaybetmiş de ben bulduysam? Janet Parke ablamız balerinlikten emekli olup bale öğretmenliği yapmış, fraktal programının kılavuzlarını yazmış, yetmemiş bir de gördüğüm en zarif fraktalları yapmış.

Türkçe vikiyi herkes bilir. Hologram başlığı elden geçmek adama benzemek için benim ellerimden mi öper? Ne yapar diye düşünmekteyim…

Kartpostalcı her pazartesi ziyaret edilir. Çaktırmamaya çalışılır ancak etraftakiler faltaşı gibi açılmış gözlerimi fark edince yandan yandan ekranıma üşüşür.

Kim kalmış? Hah, dans idolüm. Evinde üstsüz dansetmeyi adet edinmiş olan Amerikalı ağabeyimiz benim için tam bir başarı hikayesidir. Sabır sebat ve yaşama sevincini korumaktaki inat örneğidir. Her dansını indiremesem de, o kareli altlarını çok sevmesem de kalbimde olduğu gibi sayfamda da bir yer ayırdım kendisine. Komik adamdır vesselam…

Evet, çıkmaz sokaklıktan dünyaya kapılar açmaya terfi ettik, hayırlı uğurlu olsun. Açılışı yaptık değişiklik oldukça güncelleriz artık… Sağlıcakla kalın…

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Efenim, yazlığıma bağlantı yolu döşediğiniz içün şükranlarımı iletmeyi borç bilirim! Bu arada otarşik düzenden dışa açılmış düzene geçtiğiniz için de tebriklerimi sunar, hayırlı olsun dileklerimi de eklerim.

Hani çay, börek çörek? Hologramik de olabilir -nasıl olacaksa?!

Adsız dedi ki...

Sevgili ev sahibi,

Yorum yazdık, yine "zıfır kişi sesini çıkarmış" şeklinde anons yapılıyor, bu nahal iştir acep?

Adsız dedi ki...

İki oldu, bakınız inatlı ve ısrarla "zıfır"dan bir milim öteye gidilmiyor!
Bizim oradaki Spamsavar Akismet Bey'in Anonsismet Bey adında bir kardeşi yaşıyor galiba burada da...

Pınar Y. dedi ki...

Metin Bey, hoşgelmişsiniz...

Evet, yolu döşedik, sırada kenar süsü yapmak var. Yeşillik, çiçek, böcek falan bişeyler düşünürüz...

Çay börek bulsak hiç hologramını çekmeyle uğraşır mıyız acep? Ben size bir narlı mineralli su ikram etsem? Soğuk soğuk?

Adsız dedi ki...

Merhaba, ben geldim gene.

Yeşilliği, çiçeği, böceği ve nar suyunu sevdiğimi nereden bildiniz? İyi valla, sizden sır da saklanamıyor!

Pınar Y. dedi ki...

Bilerek bilmedim, bilmeyerek bilmiş oldum... bunun sır olacak nesi var ayrıcana?