19 Şubat 2009

universalove

Bu akşam bu filmi izledim. Filmin bitişinin üzerinden daha saat dolmadan sonunu size yetiştireceğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Sonunu anlatmayacağım gibi, ortasını ya da başını da anlatmayacağım. İzlemek isteyen ifistanbul kapsamında varsa bir gösterimi daha gider, izler.

Olay şöyle gelişti: Sonsuzluğun içinde bir an -bir an diyorum ama ne kadar sürdü bilemiyorum, ölçemediğimiz için öyle ifade ettim- big bang oldu, sonra gaz ve toz bulutları dağıldı -oralar biraz uzun ama özetle öyle deyip devam edebiliriz- ve ben kendimi caddenin bostanında ekin ekerken mi desem, hasat yaparken mi desem, yoksa ekinlerin üzerindeki kargaları kovalarken mi yok yok danayı kovalarken buldum. İş zahmetli ve yorucuydu ve üstelik uzun sürdü. Biter bitmez kendimi eve atmak yerine bir filme attım, o da hemen karşıdaki kültür merkezinin geniş mi geniş, kırmızı mı kırmızı, tiyatro mu tiyatro salonunda -anlam dediğin nedir ki diye sormak istiyorum şu noktada kendi yazdıklarımı okumamın akabinde- ifistanbul filmleri gösteriliyor olması sayesinde oldu. Maksat kafa dağıtmak.

Neticede kafa dağıtıldı mı? Dağıtıldı. Üstüne bir miktar da caddenin o geniş, o ferah, o yağmur altında ıslanmış, o insansız, o sevgili -demek istiyorum şu noktada- kaldırımlarında yürüyüş yapıldı mı? Yapıldı. Yürürken derin derin nefes verilip sonra alındı mı? Verildi ve alındı. E daha ne olsun?! Bir insanın midesi durduk yerde yanmıyorsa, gece dişlerini gıcırdatmıyorsa ve kendi diş gıcırtısının sesine uyanmıyorsa, yaptığı her ne ise bundan hoşlanıyorsa ve mutlu oluyorsa, bir insan daha ne ister azizim?!

Sevgili dokur, sen onu bunu bırak da derkinin 31. sayısı çıkmış, haberin var mı onu söyle. Ahanda burada!

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Düzenli nefes egzersizi için plates iyi diyorlar :)) Tabi dana kovalamakta hem nefes için hem kaslar için ideal :)) Ama danayı bulmak zor ... Tabi dana ters bir danaysa o seni kovalar. O zaman kafanın yanında gözü ve diğer organlarıda dağıtabilirsin :))

Öyle deme ama diş gıcırdatmak çok zevklidir. Uykuda leblebi yermiş gibi hissettiriyor.

Pınar Y. dedi ki...

hahaha, gecenin bir vakti iyimser bir yorum yorumu okumak gibisi yok
! tam da yarın ki danalara ne ninni söylesem diye düşünürken kara kara...

bir filme daha gittim festivalde, onu da buraya sıkıştırayım: semender. arjantinin tee güneyinde kırsal kesiminde geçiyor filmin büyük çoğunluğu. bir hatun çocuğunu kapmış gelmiş, kendilerine bir hayat kurmak gibi gayet mantıklı bir amacın peşinde iyimserlikle salaklık nasıl çorba yapılıp bıkmaksızın içilir, kendin içtiğin yetmezmiş gibi o el kadar çocuğa da nasıl zorla içirilir anafikirliydi. yapacak daha iyi bir işiniz yoksa bile izlemeyin, gidin yapacak iyi birşeyler bulun diyorum.

iyi geceler, sabahlar, haftalar ve dahi sıhhatler olsun...

programda ondan sonra new

Pınar Y. dedi ki...

gecenin bir vakti yazdığım yorumun sonunda bir miktar saçmalamışım. öyle ki ne demek istediğimi ben bile hatırlamıyorum...

oskar sonuçlarını okudum da, ifistanbul kapsamında gitmeyi düşündüğüm ama gitmediğim bir film: man on wire -teldeki adam en iyi belgesel film olmuş. zaten sanatsal suçlara bayılırım, izlemediğime bir arkadaşımın iki yaşındaki oğlunun deyişiyle, pisman oldum.

not: sanatsal suçlara bayılırım derken işlemeye değil, izlemeye bayılırım demek istedim. aradaki farka tikkatinizi çekerim.

dip dip not: ayrıca nerde bende sanatsal suç işlemeye cüret edecek biip. zaten ikiz kuleler de yıkıldı...

Adsız dedi ki...

Tebrikler. Çömez milyoner sildi süpürdü. Demek varmış bir bildiğiniz.
Ok. Semender izlenmeyecekler listesinde :))
Sanatsal suç denilince. Recep İvedik 2 yi izlemek sanatsal suç kapsamına girer mi Hakim hanım :))
Grup halde izleyeceğiz. Cezada indirim var mıdır? :))

Pınar Y. dedi ki...

Suç olsaydı Recep İvedik 1 ve 2yi çekmek olurdu -bence yani- Rahat olunuz, keyfinize bakınız :)

Adsız dedi ki...

Düşünmeden gülmeyi sağlayan Recep İvediğe gittik. Espirilerin % 95 i fragmanda varmış onu öğrendik. Geriye Kareografi kalmıştı. Onu öğrendik. 1. si kadar eğlenemedim. Pek tavsiye edemiyeceğim . Bilginize

Pınar Y. dedi ki...

merhaba,

sayenizde düşünmeden gülmek diye birşey olduğunu öğrendim. tam olarak ne olduğunu anladım desem yalan olur...

filmin fos çıkmasına üzüldüm. bu yorum üzerine hiç gitmem artık... zaten istanbul film festivalinin programı da açıklanmış. inanılmaz sayıda film var. 16 gün boyunca bayram edeceğiz. keşke bu da milli ya da dini bayramlar gibi arifesiyle falan tümden tatil olsa...

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Düşünmeden gülmek :))
Hani Nasreddin hoca fıkraları için klasik birşey derler ya;
"Güldürür, gülerkende düşündürür"
İşte ona göndermeydi.

Adsız dedi ki...

順傑,打錠,
你需要減肥嗎?快上健身房吧
室內設計也包含空間設計!
租屋網刊登免費不用錢
清境農場內的清境民宿很適合休閒去處
二手車其實性能還是不錯的
室內設計要找哪家比較好呀!
a383的網站在哪?
a383你知道網址在哪嗎?

Yorum dedi ki...

Neden sesin soluğun çıkmıyor Çocuk?

Pınar Y. dedi ki...

kendimi gezmelere vurdum...
film festivali başladı...
bahar geldi...
leyla oldum...

bu böyle uzar gider :)